LloydsApotek ny kampanjpartner till Hjärt-Lungfonden

- Vi hoppas att samarbetet bidrar med mer pengar till forskning men även till ett friskare och hälsosammare Sverige, säger Annelie Söderberg, marknad- och PR-ansvarig på LloydsApotek.

Annelie Söderberg, marknad- och PR-ansvarig på LloydsApotek

Annelie Söderberg, marknad- och PR-ansvarig på LloydsApotek

Sedan årsskiftet har LloydsApotek, med 75 fysiska apotek runt om i landet samt komplett e-handel, inlett ett samarbete med Hjärt-Lungfonden. Samarbetet innebär bland annat att LloydsApotek i omgångar driver insamlingskampanjer i sina apotek, där kunder kan ”avrunda uppåt” med en frivillig summa när de handlar. Överskottet går till Hjärt-Lungfonden.

- Hjärt-lungsjukdomar är tyvärr väldigt vanligt, och kan drabba någon som står oss väldigt nära. Vi kan alla bidra och vi på LloydsApotek vill också vara med och göra det. Samarbetet känns fantastiskt roligt och viktigt, säger Annelie Söderberg.

Vill bidra till bättre levnadsvanor, ett friskare och hälsosammare Sverige

Att Hjärt-Lungfonden och LloydsApotek har en snarlik värdegrund var centralt när beslutet om samarbete togs.

- Vi vill båda bidra till bättre levnadsvanor, ett friskare och hälsosammare Sverige. Att Hjärt-Lungfonden bidrar till den viktiga forskningen på området var också avgörande.
En viktig del i apotekets verksamhet är att ge kunderna råd om hur de kan leva ett hälsosammare liv. Det kan handla om att erbjuda produkter som underlättar eller en möjlighet att mäta sitt blodtryck på plats på apoteket.

- För oss är hälsa grunden i allt vi gör, att vägleda, ge råd och inspirera kring hur man via levnadsvanor kan må bättre. Hjärt-Lungfondens arbete går hand i hand med detta. Därför känns samarbetet helt naturligt och självklart. Jag tror att vi blir starkare tillsammans och kan skapa något väldigt värdefullt.

Att hjärthälsa verkligen rör oss alla kan även Annelie Söderberg skriva under på. Hennes mormor gick bort i en hjärtrelaterad sjukdom endast 42 år gammal.

- Min mamma var bara 16 år när mormor dog. Vi har tyvärr hjärtsjukdomar i släkten vilket har lett till att jag tänker extra mycket på hur jag lever. Jag lägger stor vikt vid att motionera och försöka äta bra mat. Jag vill inte att någon ska behöva uppleva det min mamma har gått igenom. Hjärt-Lungfondens arbete är extremt viktigt, för alla men också för mig personligen, konstaterar Annelie Söderberg.

Alla månadsgivare får tio procents rabatt på ett helt köp

Alla månadsgivare till Hjärt-Lungfonden kommer via en kupong att få tio procents rabatt på ett helt köp i fysiska apotek eller via Lloyds e-handel lloydsapotek.se.

- Vi vill ge något tillbaka till alla givare och den insats ni gör, avslutar Annelie Söderberg.

Din hälsa och dina levnadsvanor

Hur vi äter, dricker och rör på oss spelar roll för hur vi mår både fysiskt och psykiskt. Inspireras av den samlade forskningen om levnadsvanor för ett längre och friskare liv.

Din hälsa

Bli företagspartner

Vill ditt företag vara med och göra skillnad på riktigt? Tillsammans kan vi hjälpa forskningen framåt, samtidigt som vi sprider viktig kunskap till såväl er personal som resten av omvärlden. Kontakta oss så berättar vi mer om hur ni kan bidra.

Samarbeta med oss