Grillad Cosmopolitansallat

Satsa på det gröna på grillen och låt köttet vara ett tillbehör. Pröva vårt recept på grillad cosmopolitansallat med salsa och grillat kött.

4 portioner, 45 minuter

Ingredienser

  • 2 cosmopolitansallatshuvuden

  • 2 majskolvar, förkokta

  • olivolja till pensling

  • Tomatsalsa

  • 4-5 tomater, ca 350 g, finhackade

  • 1 färsk gul lök med blast, strimlad (även blasten)

  • 1 kruka koriander, alt annan god ört, hackad

  • ½ pressad citron

  • 1 tsk flytande honung

  • 2 msk olivolja

  • 2 krm salt

Till servering

  • 400 g magert grillat kött, till exempel mörad filé eller biff

  • Vattenmelon i klyftor

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till salsan och låt stå framme medan du förbereder och grillar.

  2. Dela sallatshuvudena på längden och pensla dem lätt med olja.

  3. Grilla sallaten hastigt på båda sidor.

  4. Pensla även majsen och köttet och grilla till önskad grad. Dela majsen.

  5. Servera sallaten med salsan ovanpå, grillad majs, kött och melon.

Receptet kommer från sundkurs.se

Bli månadsgivare idag

Var med och stöd livsviktig forskning som räddar liv. Du får boken “Leva Livet” och tidningen Forskning för hälsa 4 gånger per år.

Bli månadsgivare