Satsa på det gröna på grillen och låt köttet vara ett tillbehör. Pröva vårt recept på grillad cosmopolitansallat med salsa och grillat kött.
4 portioner, 45 minuter
Ingredienser
2 cosmopolitansallatshuvuden
2 majskolvar, förkokta
olivolja till pensling
Tomatsalsa
4-5 tomater, ca 350 g, finhackade
1 färsk gul lök med blast, strimlad (även blasten)
1 kruka koriander, alt annan god ört, hackad
½ pressad citron
1 tsk flytande honung
2 msk olivolja
2 krm salt
Till servering
Gör så här
Rör ihop ingredienserna till salsan och låt stå framme medan du förbereder och grillar.
Dela sallatshuvudena på längden och pensla dem lätt med olja.
Grilla sallaten hastigt på båda sidor.
Pensla även majsen och köttet och grilla till önskad grad. Dela majsen.
Servera sallaten med salsan ovanpå, grillad majs, kött och melon.
Receptet kommer från sundkurs.se