Laxburgare med mangosalsa och soja-ingefärsmajonnäs

Person håller i ett fat med laxburgare

Lax är tacksam att mixa till färs och göra burgare av. Dessutom blir det så gott.

4 st
45 min

Ingredienser

Mangosalsa

  • 1 mogen mango, skalad, urkärnad och fint tärnad
  • 1 chilifrukt, delad, urkärnad och finhackad
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 1 krm salt

Soja-ingefärsmajonäs

  • 1,5 dl majonnäs, hemgjord eller färdigköpt
  • 1 tsk ljus soja
  • 1 tsk riven färsk ingefära

Gör så här

  1. Skär laxen i stora bitar och mixa dem i matberedare till en färs.
  2. Tillsätt salladslök, rosé- och svartpeppar samt salt.
  3. Låt färsen vila i rumstemperatur medan du gör salsan och majonnäsen.
  4. Blanda ihop ingredienserna till mangosalsan.
  5. Blanda ihop ingredienserna till soja-ingefärsmajonnäsen.
  6. Forma färsen till 4 burgare. Stek dem i olja cirka 3 minuter på varje sida.
  7. Servera burgarna mellan bröd med spenat, salsan och soja-ingefärsmajonnäsen.

Tillbehör

4 hamburgerbröd, gärna hembakta, se recept

60 g färsk babyspenat

Fler goda recept