Helen uppmanar alla till att hålla avstånd

Helen Soovik har tagit fram en badge för att hjälpa till om det livsviktiga med att hålla avstånd. 35 år gammal drabbades Helen av sitt första förmaksflimmer på hjärtat och fick då en tankeställare kring hur hon levde sitt liv. Då var hon ensam mamma med två små barn.

En måndagskväll hade hon varit på kundbesök, ätit dåligt, bara druckit kaffe och kände sig som om hon rusat tio varv runt huset när hon kom hem. Hjärtat slog så oerhört fort, hon andades häftigt och trodde att det skulle gå över tills nästa dag - vilket det inte gjorde.

Efter samtal med 1177 fick hon åka in på närsjukhuset på eftermiddagen dagen därpå, efter ett EKG-text blev det ilfart ner till Varbergs Sjukhus. Där blev hon elkonverterad en tidig onsdagsmorgon, vilket var en omvälvande upplevelse på alla sätt, inte minst med tanke på hennes barn. Detta fick Helen att se över alla sina prioriteringar i livet och har sedan dess släppt många ”måsten”, successivt över tid. 46 år gammal kom nästa flimmer, sannolikt efter en period fylld av psykisk stress - livet med tonårsbarn, flytt och nystartat företag tog ut sin rätt.

Nu som 53-åring med covid-19 runtomkring sig och överallt kände sig Helen minst sagt nervös och kände att hon var tvungen att göra något för att väcka uppmärksamhet. För att få folk att hålla avstånd i hennes direkta omgivning.

- Jag ritade en skiss till en badge och min man ”ritade rent” den, vi beställde 100 stycken för att få tag på husbehovet och till mina närmaste. Resten av de hundra har jag delat ut till handlare i Innerstaden i Kungsbacka, för att påminna alla som vistas här om detta livsviktiga. Hjärtat med händerna är en symbol jag ofta använder när jag skriver saker, och det är för att visa att det är av hjärtats lust och det är av kärlek till dig själv och din nästa som jag ber dig att hålla avstånd. Också den dubbla ordalydelsen känns ju positiv - det är viktigt att inte ha en arg badge - man vill ju väcka rätt känslor säger Helen.

Många har hört av sig och vill köpa av mig, så jag har beställt i fler omgångar - till självkostnadspris om 15:-/st inklusive moms.

Helen jobbar sedan många år som inredare och kreatör med säte i Kungsbacka, och driver verksamhet ihop med en grafisk designer, tillika hennes make Peter. Företaget heter Kanondesign