Du kan rädda ett barnhjärta. Stöd forskningen.

Ge en gåva

Varje dag föds tre barn med hjärtfel. Med forskningens hjälp kan vi se till att hjärtsjuka barn inte bara överlever utan också får ett bra liv.

Stöd hjärtforskningen. Swisha 100 kr till 90 91 92 7.

Tack vare forskning kunde Caspians hjärta lagas

När Caspian föddes i mars 2011 verkade allt normalt till en början. Det var först efter några timmar som det upptäcktes att något inte stod rätt till. Caspian föddes med ett allvarligt hjärtfel, aortastenos, och när han var fyra dagar gammal opererades han första gången. Tack vare forskningen kunde hjärtat lagas, och idag mår Caspian toppen. Han är som vilken sjuåring som helst – nyfiken, sprallig och full av energi. Ingen skulle kunna tro att han opererades för hjärtfel när han bara var några dagar gammal.

Wille och mormor.

Wille och mormor - ett hjärteteam

Varje vecka träffas mormor Eva och Wille, 9 månader. De leker, myser och skrattar tillsammans. Men den första tiden i Willes liv var dramatisk. Han föddes med hjärtfel och utan en operation direkt efter förlossningen skulle han inte ha överlevt.

Läs om Wille och mormor

Ebbe

"Mitt hjärta är trasigt. Dom ska laga det."

För 20 år sedan överlevde inte barn som föddes med enkammarhjärta i Sverige. I dag är prognosen god. Ebbe är två och ett halvt år och har precis opererats för tredje gången. Men när han föddes var allt mycket dramatiskt.

Läs berättelsen om Ebbe

 

 

Annika Rydberg 

Hon forskar för att barnhjärtan ska kunna räddas

Barnhjärtläkaren Annika Rydberg är en av de drivande bakom ett nytt projekt för barn med enkammarhjärta, som redan banat väg för flera nya rön och avhandlingar:

"Att vi nu tar ett gemensamt tag i frågeställningarna kring enkammarbarn ger oss hopp om att förbättra möjligheterna till långt liv och ökad livskvalitet för denna patientgrupp. Detta är möjligt tack vare det stöd vi fått från Hjärt-Lungfonden."

Läs om Annikas forskning

Infografik

2,0 miljoner drabbade 

Hjärt-kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken idag. Både i Sverige och i världen.

I Sverige lever 2,0 miljoner personer med hjärt-kärlsjukdom och forskningen står inför stora utmaningar för att hitta nya sätt att behandla och förebygga dessa sjukdomar. 

Var med och bygg forskningen som ger mer tid att leva! 

Bli månadsgivare