Motionsloppet slutade med hjärtstopp. Men inte Patricks liv.

Ge en gåva

Varje timme dör någon av plötsligt hjärtstopp i Sverige.  Patrick drabbades under ett motionslopp. Tack vare snabb hjälp överlevde han, men de allra flesta klarar sig inte. Stöd forskningen som ger mer tid att leva!

Hjärt-lungräddning räddade Patricks liv

Trots att Patrick var vältränad och inte hade några kända riskfaktorer drabbades han av det otänkbara. En akut hjärtinfarkt ledde till ett hjärtstopp och gjorde att Patrick Danckwardt blev liggande i snöglopp och lera. Hur länge är det ingen som vet.

Utan snabb hjälp hade Patrick inte levt idag

Patrick minns inte själv vad som hände den där dagen när hjärtat plötsligt stannade mitt under ett lopp. Tävlingens sjukvårdare kom till platsen men kunde inte få igång hjärtat och han skickades med ilfart till sjukhuset.

Läs hela berättelsen

Hjärt-lungräddning räddar liv

För att någon som drabbas av plötsligt hjärtstopp ska ha en chans att överleva måste de som finns i närheten börja med hjärt-lungräddning omedelbart. Risken för död ökar med 10 procent för varje minut som går. 

Läs mer

1,9 miljoner drabbade 

Hjärt-kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken idag. Både i Sverige och i världen.

I Sverige lever 1,9 miljoner personer med hjärt-kärlsjukdom och forskningen står inför stora utmaningar för att hitta nya sätt att behandla och förebygga dessa sjukdomar. 

Var med och bygg forskningen som ger mer tid att leva! 

Bli månadsgivare

Dubbelt så många överlever hjärtstopp

I dag överlever 11 procent av de som drabbas av ett bevittnat hjärtstopp. Det är dubbelt så många som på 90-talet. Forskningen räddar liv, men ditt stöd är livsviktigt för att rädda ännu fler. 

Stöd forskningen

”Varje minut är livsviktig vid hjärtstopp”

Tack vare forskningen ökar hela tiden antalet som överlever hjärtstopp, men fortfarande dör de allra flesta som drabbas. Forskningen behöver mer resurser!

Forskning pågår

Lisa fick hjärtstopp framför sin dotter

Bara 33 år gammal drabbades Lisa av ett hjärtstopp på sin dotters utvecklingssamtal. Först förstår de andra ingenting, men när Lisas man Gustav ser att ansiktet börjar bli blått reagerar han instinktivt och börjar göra hjärt-lungräddning. Den insatsen blev skillnaden mellan liv och död.