I år dör fler av hjärt- kärlsjukdom än av något annat.

Bli månadsgivare

Varje år förlorar tusentals människor en förälder, ett syskon, eller en vän på grund av hjärt-kärlsjukdom. Forskningen gör att fler överlever och med ditt stöd kan fler få mer tid att leva!

1,9 miljoner drabbade 

Hjärt-kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken idag. Både i Sverige och i världen.

I Sverige lever 1,9 miljoner personer med hjärt-kärlsjukdom och forskningen står inför stora utmaningar för att hitta nya sätt att behandla och förebygga dessa sjukdomar. 

Var med och bygg forskningen som ger mer tid att leva! 


Bli månadsgivare

Forskning ger #tidattleva

Tack vare forskningen lever den som får hjärtinfarkt idag 12 år längre jämfört med för 30 år sedan. Trots det är hjärt-kärlsjukdom den vanligaste dödsorsaken. Vi vill att fler ska få mer tid att leva. Med ditt stöd kan vi rädda och förlänga fler liv!

"Nu är vi nära att lösa gåtan hjärtinfarkt" 

Efter många års arbete är Jan Nilsson och hans forskarteam nu mycket nära att lösa gåtan hur vi ska kunna förhindra hjärtinfarkt.

"Viktigt att inte hålla inne känslorna"

Bara 19 år gammal förlorade Erik sin pappa efter en hjärtinfarkt. En händelse som har påverkat hela livet.

Hjärt-Lungfonden Linda Andersson Hjärtinfarkt

"Jag var helt säker på att jag skulle dö"

Omgiven av sina fyra barn låg 39-åriga Linda Andersson i sängen. Familjen hade larmat ambulans och Linda var helt övertygad om att det var nu hon skulle dö. 

Forskare Anders Jeppsson

”I framtiden hoppas jag vi slipper hjärtkirurgi"

Anders Jeppsson har hjälpt hjärtsjuka patienter i snart 25 år. Två dagar per vecka ägnar han åt hjärtkirurgi och resten av tiden åt forskning. En perfekt kombination, menar Anders.

Insamlingskontroll