Danskvällen slutade med hjärtstopp. Men inte Rolfs liv.

Bli månadsgivare - Rädda liv

Varje timme dör någon av plötsligt hjärtstopp i Sverige.  Rolf drabbades en kväll på dansbanan. Tack vare snabb hjälp överlevde han, men de allra flesta klarar sig inte. Stöd forskningen som ger mer tid att leva!

Hjärt-lungräddning räddade Rolfs liv

Rolf Pettersson älskar dans och åker varje år till dansbandsveckan i Malung. Det var under en sådan danskväll som allt plötsligt blev svart. 

Som tur var fanns Anneli också på dansbanan den kvällen. Annars hade Rolf förmodligen inte kunnat fortsätta dansa. 

Utan Annelie hade Rolf inte levt idag

Rolf minns inte själv vad som hände den där sommarkvällen när hjärtat plötsligt stannade. Som tur var såg Annelie att han föll ihop, och genom sin bakgrund inom ambulanssjukvården, förstod hon direkt att det var allvar.

Läs hela berättelsen

Hjärt-lungräddning räddar liv

För att någon som drabbas av plötsligt hjärtstopp ska ha en chans att överleva måste de som finns i närheten börja med hjärt-lungräddning omedelbart 

Läs mer

Dubbelt så många överlever hjärtstopp

I dag överlever 11 procent av de som drabbas av ett bevittnat hjärtstopp. Det är dubbelt så många som på 90-talet. Forskningen räddar liv, men ditt stöd är livsviktigt för att rädda ännu fler. 

Stöd forskningen

”Varje minut är livsviktig vid hjärtstopp”

Tack vare forskningen ökar hela tiden antalet som överlever hjärtstopp, men fortfarande dör de allra flesta som drabbas. Forskningen behöver mer resurser!

Forskning pågår

Lisa fick hjärtstopp framför sin dotter

Bara 33 år gammal drabbades Lisa av ett hjärtstopp på sin dotters utvecklingssamtal. Först förstår de andra ingenting, men när Lisas man Gustav ser att ansiktet börjar bli blått reagerar han instinktivt och börjar göra hjärt-lungräddning. Den insatsen blev skillnaden mellan liv och död. 

1,9 miljoner drabbade 

Hjärt-kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken idag. Både i Sverige och i världen.

I Sverige lever 1,9 miljoner personer med hjärt-kärlsjukdom och forskningen står inför stora utmaningar för att hitta nya sätt att behandla och förebygga dessa sjukdomar. 

Var med och bygg forskningen som ger mer tid att leva! 


Bli månadsgivare

Insamlingskontroll