Till minne av Sonja Gullberg

Mål: 20 001 krUppnått 12 okt 2017
Insamlat totalt hitills: 23 655 kr
Mål: 25 000 kr
Minnesfondens inriktning: Hjärt-lungforskning

Sonja Gullberg (1928-06-24 - 2012-03-22)

Sonja fick flera extraår genom att hon fick inopererat en pacemaker. Hon var omtänksam, generös och mycket älskad. Dessutom var hon en stor kämpe som lyckades resa sig efter sin mans tidiga bortgång där hon lämnades ensam med 4 små barn.
Sonja fick uppleva sorgen av att mista två av sina döttrar, för ett antal år sedan ,vilket tog henne hårt. Det var så hjärt och lungfonden blev viktig för henne.
Födelsedag: 24 juni.

Sonja ville inte ha blommor efter sin död. Pengarna sätts istället in på hjärt och lungfonden och det kan man göra här på denna sida. Då tänds ett ljus för Sonja.

Fredag: 13:e april 2012: Ett stort tack till alla som tänkt på Sonja och skänkt pengar till hjärt och lungfonden. Tack till alla som deltog vid begravningscermonin och minnesstunden.

De som ville hedra Sonja genom att skänka till hjärt o lungfonden framgår om man klickar på gåvor. Förutom dessa så har Maj-Britt o Kjell-Åke Nilsson samt Anita o Gert-Inge Hägg satt in pengar till Sonjas minne genom att ringa till hjärt o lungfonden. Minneskort har kommit. Tack.

Den 13:e April 2012 så fanns det 50 ljus tända här för Sonja. På begravningen tändes ca 3o st som sen ställdes på ett glasfat på kistan. Detta gjordes av var och en när vi tog avsked vid kistan.

Du måste installera flash för att kunna se ljusen som brinner.

Varje ljus symboliserar att en gåva skänkts till Hjärt-lungforskning forskning. 2 ljus brinner just nu till minnet av Sonja Gullberg. Ett ljus brinner i 3 veckor.

gun 20 dec 2017

Så har åren fortsatt

och minnena från Sonja finns kvar och dessutom minnen av djuren. Kattungen som lämnade rivna spår då den inte alls ville bli så ompysslad och buren av barnhänder. Vattensköldpaddorna som var små och bodde i en skål. Undulaterna som inte ville lära sig prata. Jakthunden som skulle skydda. Terriern som bet. För att nu inte tala om myrorna som tyckte att de kunde flytta in men som blev bryskt besprutade. Sen var det alla flugor som det fanns många av på grund av ängen som då fanns utanför och där det betade kor och ibland någon häst.

Anna-Karin 11 sep 2016

Finaste dockan

Fick en porslinsdocka av mormor Sonja när jag var liten, den var länge min finaste ägodel. Den hade din bestämda plats på sängen och jag vårdade den ömt. Idag fick lilla barnbarnsbarnet Emma ta över den. Hon satt stilla med dockan i sin famn och strök den över håret. Ett tag framöver kommer dockan vara placerad i en bokhylla i Emmas rum och När hon är lite större så får hon själv rå om den helt själv.

Pia-Maria 24 jun 2015

Jag minns..

Jag minns alla jular och födelsedagar hon kom till Hörby. Alla strumpor som vi fick i julklapp förutom godis och pengar och hur strumporna gick från att vara en tråkig till en jättebra julklapp. Bilden är från en av alla jular som hon tillbringade hemma i Hörby. Minns även alla gånger jag har varit där. Jordgubbarna på hennes födelsedag. Promenaderna ner till havet. Att vi gick bort och kollade på när öresundsbron höll på att byggas. Att jag och P-O sprang runt bland alla lekplatser i Bunkeflostrand i jakten på den bästa som alltid var svårhittad. Leksakerna under trappan, bröllopsfotot och syskrinet på ovanvåningen. Hennes handskrivna lapp på toaletten som jag har för mig rörde gästhandduken. Alla hennes små spritflaskor med olika former. Jag önskar att jag hade kunnat uppleva det igen och det är väl egentligen det jag har gjort genom att skicka ett bidrag, tända ett ljus och minnas henne på hennes födelsedag som i mina minnen alltid firades i solsken.