Konkreta framsteg sporrar it-ansvariga Dan Olsson

Dan Olsson är it-ansvarig på Hjärt-Lungfonden. Där har han, förutom it-stöd till de anställda och ansvar för daglig drift, även huvudansvaret för två plattformar som är avgörande för fondens arbete med att samla in och dela ut pengar till forskning.

– Den ena plattformen gör det möjligt att på olika sätt, som postgiro, sms och swish, skänka pengar till fonden och för oss att kommunicera med givarna.

Genom den andra plattformen, Forskningswebben, har forskare möjlighet att ansöka om forskningsanslag och få dem beviljade.

Hjärt-Lungfonden i framkant inom it

Dan Olsson kom till Hjärt-Lungfonden för fem år sedan som konsult med ansvar för att bygga just Forskningswebben. Han fastnade direkt för Hjärt-Lungfondens tydliga vision och när han senare fick erbjudande om anställning nappade han direkt.

– Det var ett för roligt erbjudande för att avstå! Hjärt-Lungfonden ligger verkligen i framkant när det gäller it. Det är sporrande att ha många olika arbetsuppgifter och jag ser att utmaningarna inom it-området bara blir fler och fler. Jag hoppas och tror att jag kommer att arbeta på Hjärt-Lungfonden i många år till.

Nära anknytning till forskning

Just organisationens nära anknytning till forskning listar Dan Olsson som en av drivkrafterna bakom sitt arbete.

– Att höra om alla konkreta framsteg som görs är verkligen jättehäftigt.