Tweeten gav 720 000 kr till livsviktig forskning.

- Att känna varje morgon när jag går till jobbet att jag gör något meningsfullt. Speciellt då jag själv är drabbad av astma gör att jag brinner för att göra skillnad och som på sikt räddar liv och ger människor fler friska år.

I drygt två år har Johan Palmqvist jobbat på Hjärt-Lungfonden som ansvarig för sociala medier. En vanlig arbetsdag består av många och varierande arbetsuppgifter. 

- Det primära är att fylla fondens sociala medier med bra och relevant innehåll för vår målgrupp. Men även vara örat mot marken, ha en daglig dialog med våra givare/fans svara på alla frågor och synpunker som kommer in via sociala medier. 

Johan berättar vidare att den personliga kontakten med fansen/följarna är viktig genom att bekräfta alla som skriver inlägg eller kommentarer med en tumme upp eller ett hjärta.

- Jag ansvarar även för egen insamling på Facebook och sedan starten för drygt ett och ett halv år sedan har det startats över 4100 insamlingar vilket är helt fantastiskt.

När vi frågar Johan om hans bästa minne han upplevt på fonden så finns det en hel del men det är ett minne som sticker ut.

- Jag hade bara jobbat här i drygt två månader när jag en kväll upptäckte en tweet på Twitter med budskapet att han som låg bakom kontot skulle skänka 100 kr för varje "like" eller retweet av hans twitterinlägg. Jag gjorde allt jag kunde för att inlägget skulle få så stor spridning som möjligt. På 24 h fick tweeten 7200 likes och retweets vilket innebar 720 000 kr till livsviktig forskning.

När han inte är på jobbet så gillar Johan sport i alla dess former, både att utöva och titta på.

- Om jag ska välja en specifik sport så måste jag nog säga golf eftersom det är ett underbart spel som vem som helst kan utöva och dessutom får man välbehövlig motion.

I sommar blir det en del utflykter ut i skärgården med familjen för Johan, men framför allt ska han gifta sig i juli vilket innebär en hel del planering inför den stora dagen.