Håkan handlägger arv och testamenten

Under en vanlig arbetsdag på Hjärt-Lungfonden ringer telefonen en hel del hos Håkan Karlsson. I hans arbetsuppgifter ingår att handlägga samtliga dödsbon som Hjärt-Lungfonden ärvt genom ett testamente.

- Hjärt-Lungfonden tar en aktiv del i förvaltning och avslut av dödsbon vilket innebär att jag medverkar vid bouppteckningar, håller kontakten med förvaltare och våra juridiska ombud där vi tillsammans avgör hur vi ska hantera ett ärende. Alla dödsbon är unika vilket gör det till ett utmanade och intressant jobb.

Håkan berättar vidare att det bästa med att jobba på Hjärt-Lungfonden är att fondens arbete gör skillnad på hur mycket forskning som kan bedrivas och i förlängningen rädda liv.

På sin fritid blir det mycket tid som läggs på favorithobbyn golf samt att spela strategispel. Under vårt samtal kommer det även fram att Håkan har vunnit två SM-guld i prellboll. En bollsport som har sitt ursprung i Tyskland och påminner om volleyboll.

Sommaren kommer Håkan att spendera mest hemma i Stockholm men det kommer även att bli en del golfresor inom Sverige med gamla kompisar från hans hemstad Finspång.