Nyhetsarkiv

Ny kylmetod skyddar hjärnan vid plötsligt hjärtstopp

En ny studie visar att det är möjligt att säkert kyla ned hjärtstoppspatienter utanför sjukhus. Den nya metoden kan få stor betydelse för att minska de hjärnskador som uppkommer vid plötsligt hjärtstopp.

Endast en av två pensionärer kontrollerar sitt blodtryck

Trots att högt blodtryck är en av de allvarligaste riskfaktorerna för hjärt-kärlsjukdom kontrollerar endast varannan pensionär sitt blodtryck regelbundet.

Viktig forskning får stort anslag

Hon tilldelas sex miljoner kronor för sina studier om den gåtfulla lungsjukdomen sarkoidos, vilket kan leda till säkrare diagnostik och förbättrade behandlingsmetoder.

Sex miljoner till viktig sarkoidosforskning

Prins Daniels anslag till yngre lovande forskare tilldelas i år forskaren Anna Smed Sörensen som studerar sjukdomen sarkoidos.

Fina presenter som räddar liv

I vår gåvoshop hittar du flera fina presenter som säljs till förmån för forskningen. Perfekt för höstens kalas och som julklappar.

Rapport visar stora skillnader i strokevård i landet

Svensk strokevård brister i jämlikhet. Enligt en ny rapport är skillnaden i tid till akutbehandling stor beroende på var man bor. Mindre än hälften av landstingen når upp till målen.

Hjärt-Lungfonden söker en kommunikatör

Brinner du för att utveckla digitalt innehåll? Nu söker vi dig som är kommunikatör med minst fem års erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler.

Övervikt ger ökad risk för nedsatt lungfunktion hos barn

En ny studie visar att barn som är överviktiga riskerar nedsatt lungfunktion i tonåren.

Stora anslaget till livsviktig kärlforskning

Årets mottagare av Stora forskningsanslaget på 15 miljoner är professor Ulf Hedin som forskar för att förhindra stroke och hjärtinfarkt.

Träffa Hjärt-Lungfonden i Uppsala

Den 5 juni kommer Hjärt-Lungfonden till Uppsala för att prata om livsstilens betydelse för risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.