Nyhetsarkiv

Sök våra forskartjänster

Nu är ansökningen till Hjärt-Lungfondens forskartjänster, inklusive Lars Werkö högre forskartjänst, öppen.

Fler kvinnor dör i KOL

Andelen kvinnor som dör i sjukdomen KOL i Sverige har ökat med 74 procent sedan 1997. Det visar Hjärt-Lungfondens KOL-rapport 2012.

Tidig KOL-diagnos räddar liv

Enligt beräkningar från Hjärt-Lungfonden lever 400 000 svenskar med KOL utan att få behandling. Sjukdomen kan upptäckas genom ett enkelt test på vårdcentralen.

Spring för livet, hälsan och hjärtforskningen

Den 28 september går Sveriges första välgörenhetsstafett av stapeln. Alla som deltar i Lidingöstafetten springer för svensk hjärt- och lungforskning.

Hjärt-Lungfonden i Almedalen

För andra året i rad är vi i Almedalen för att föra frågan kring svensk hjärtforskning. Följ oss på Twitter för att ta del av vårt arbete under veckan.

Fler hjärtstartare längs Sveriges kuster

Vårt samarbete med Sjöräddningssällskapet fortsätter. I sommar utrustar vi ytterligare 53 platser med hjärtstartare.

Testa din lungkapacitet

I samband med världsspirometridagen den 27 juni erbjuder vi alla som har vägarna förbi Stockholms Centralstation, möjlighet att gratis testa sin lungfunktion med hjälp av så kallad spirometri.

Stora forskningsanslaget gick till professor från KI

Idag har H.K.H. Prins Daniel delat ut vårt Stora forskningsanslag 2012, 15 miljoner kronor, på Stockholms slott. Anslaget är det största i Sverige inom forskningsområdet hjärt-kärlsjukdomar.

Halverad risk att dö i hjärtsjukdom

Den som följer Livsmedelverkets kostråd lever längre. Det visar en ny studie av 17 000 svenska män och kvinnors kostvanor över lång tid.

Säkrare båtliv i sommar

När ett hjärta stannar räknas varje minut, att kunna ge hjärt-lungräddning och att ha tillgång till en hjärtstartare är livsavgörande.