Nyhetsarkiv

Låt våra skolbarn röra på sig varje dag

Stillasittande och övervikt breder ut sig bland våra unga. Vi vill att regeringen satsar på att alla barn i grundskolan får fysisk aktivitet på schemat varje skoldag.

LloydsApotek stödjer Hjärt-Lungfonden

Februari är hjärtats månad på LloydsApotek. Under månaden kan alla apotekets kunder vara med och bidra till livsviktig forskning.

Nu öppnar ansökan till Stora forskningsanslaget

Under perioden 22 januari-14 februari tar vi emot ansökningar till Hjärt-Lungfondens Stora forskningsanslag på 15 miljoner kronor.

Stöd forskningen med en aktiegåva

När du ger en aktiegåva betalar varken du eller Hjärt-Lungfonden någon vinstskatt. På så sätt ökar värdet av din gåva.

Större risk för lågutbildade att dö i hjärt-kärlsjukdom

Personer med lägre utbildning löper betydligt större risk att drabbas av sjukdomar som hjärtinfarkt, stroke och diabetes. Ännu större blir skillnaden om man tittar på antalet avlidna.

Presenter som ger fler mer tid att leva

I vår shop hittar du fina presenter som stödjer livsviktig forskning. Hitta fina höstpresenter eller julklappar.

Vår livsstil det stora hotet visar Hjärtrapporten 2017

Hjärtrapporten 2017 visar att allt färre människor dör i hjärt-kärlsjukdom. Samtidigt lever allt fler svenskar med allvarliga riskfaktorer för att insjukna.

Dödstalen i hjärtsvikt trotsar trenden

En ny forskningsstudie ger hopp för utvecklingen av hjärtsviktsvården. Med hjärtpumpar kan prognosen för den allvarliga sjukdomen förbättras.

World Heart Day 29 september

Den 29 september uppmärksammar vi World Heart Day. Du kan vara med och stödja forskningen - swisha 29 kr till 90 91 92 7.

Prins Daniels anslag till forskning om rödbetsjuice

Årets mottagare av Prins Daniels forskningsanslag är docent Mattias Carlström. Han får anslaget för sin forskning om rödbetans möjligheter att minska risken för diabetes, njursvikt och hjärt-kärlsjukdom.