Nyhetsarkiv

Hjärt-Lungfonden söker en kommunikatör

Brinner du för att utveckla digitalt innehåll? Nu söker vi dig som är kommunikatör med minst fem års erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler.

Övervikt ger ökad risk för nedsatt lungfunktion hos barn

En ny studie visar att barn som är överviktiga riskerar nedsatt lungfunktion i tonåren.

Stora anslaget till livsviktig kärlforskning

Årets mottagare av Stora forskningsanslaget på 15 miljoner är professor Ulf Hedin som forskar för att förhindra stroke och hjärtinfarkt.

Träffa Hjärt-Lungfonden i Uppsala

Den 5 juni kommer Hjärt-Lungfonden till Uppsala för att prata om livsstilens betydelse för risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.

Så kan hjärtvården bli mer jämlik

Låg utbildningsnivå ökar risken att dö i hjärt-kärlsjukdom. Idag skriver vi på DN Debatt om hur vården kan bli mer jämlik.

Skilsmässa ökar risk för en andra hjärtinfarkt eller stroke

Människor som har genomgått en skilsmässa eller har låg inkomst har större risk att drabbas av en andra hjärtinfarkt eller stroke.

Nu söker vi två nya medarbetare

Är du en medicinsk skribent eller en copywriter? Nu söker vi två nya kollegor.

Låt våra skolbarn röra på sig varje dag

Stillasittande och övervikt breder ut sig bland våra unga. Vi vill att regeringen satsar på att alla barn i grundskolan får fysisk aktivitet på schemat varje skoldag.

LloydsApotek stödjer Hjärt-Lungfonden

Februari är hjärtats månad på LloydsApotek. Under månaden kan alla apotekets kunder vara med och bidra till livsviktig forskning.

Nu öppnar ansökan till Stora forskningsanslaget

Under perioden 22 januari-14 februari tar vi emot ansökningar till Hjärt-Lungfondens Stora forskningsanslag på 15 miljoner kronor.