Nyhetsarkiv

Sex miljoner till viktig sarkoidosforskning

Prins Daniels anslag till yngre lovande forskare tilldelas i år forskaren Anna Smed Sörensen som studerar sjukdomen sarkoidos.

Fina presenter som räddar liv

I vår gåvoshop hittar du flera fina presenter som säljs till förmån för forskningen. Perfekt för höstens kalas och som julklappar.

Rapport visar stora skillnader i strokevård i landet

Svensk strokevård brister i jämlikhet. Enligt en ny rapport är skillnaden i tid till akutbehandling stor beroende på var man bor. Mindre än hälften av landstingen når upp till målen.

Hjärt-Lungfonden söker en kommunikatör

Brinner du för att utveckla digitalt innehåll? Nu söker vi dig som är kommunikatör med minst fem års erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler.

Övervikt ger ökad risk för nedsatt lungfunktion hos barn

En ny studie visar att barn som är överviktiga riskerar nedsatt lungfunktion i tonåren.

Stora anslaget till livsviktig kärlforskning

Årets mottagare av Stora forskningsanslaget på 15 miljoner är professor Ulf Hedin som forskar för att förhindra stroke och hjärtinfarkt.

Träffa Hjärt-Lungfonden i Uppsala

Den 5 juni kommer Hjärt-Lungfonden till Uppsala för att prata om livsstilens betydelse för risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.

Så kan hjärtvården bli mer jämlik

Låg utbildningsnivå ökar risken att dö i hjärt-kärlsjukdom. Idag skriver vi på DN Debatt om hur vården kan bli mer jämlik.

Skilsmässa ökar risk för en andra hjärtinfarkt eller stroke

Människor som har genomgått en skilsmässa eller har låg inkomst har större risk att drabbas av en andra hjärtinfarkt eller stroke.

Nu söker vi två nya medarbetare

Är du en medicinsk skribent eller en copywriter? Nu söker vi två nya kollegor.