Nyhetsarkiv

Ändrade öppettider under påskhelgen

Här hittar du öppettiderna till vår gåvoservice i påsk. Vill du beställa ett minnesblad är det bra att vara ute i god tid.

Tävla i Hjärtslaget och stöd forskningen

Den 10 maj går startskottet för Hjärtslaget. Bilda ett lag med med vänner eller kollegor så stödjer ni livsviktig forskning.

Antidepressiv medicin kan hjälpa efter stroke

Varje år dör cirka 7 500 svenskar av stroke. Det är den tredje vanligaste dödsorsaken. Nu undersöker forskarna om återhämtningen efter stroke kan förbättras med antidepressiv medicin.

AIK stödjer hjärtforskningen

För snart fyra år sedan avled AIK:s målvakt av ett hjärtfel. Nu startar laget en viktig insamling till hjärtforskningen.

Genombrott för diabetesforskningen

Nu har en forskargrupp med stöd av Hjärt-Lungfonden hittat ett nytt sätt att behandla diabetisk njursjukdom. Den nya metoden kan minska lidandet och rädda liv.

Fler drabbas av hjärt-kärlsjukdom

Nya siffror visar att antalet drabbade av hjärt-kärlsjukdom. I Sverige lever idag 1,9 miljoner personer med sjukdomarna som också tar flest liv.

Alla hjärtans dag 14 februari: Ge den viktigaste gåvan

När du ger en gåva till forskningen på Alla hjärtans dag får du ett fint gåvokort att ge bort till den som ditt hjärta klappar för.

Vem vill du skänka en tanke på Alla hjärtans dag?

På Alla hjärtans dag kan du skicka en hälsning till någon som finns i ditt hjärta vid vår Hjärtevägg.

Stöd livsviktig forskning med en aktiegåva

När du ger en aktiegåva betalar varken du eller Hjärt-Lungfonden någon vinstskatt. På så sätt ökar värdet av din gåva väsentligt.

Rekordutdelning till forskning som räddar liv

Tack vare det stora stödet från våra givare har mer än 250 olika forskningsprojekt fått dela på rekordsumman 305 miljoner kronor 2016.