Mot nästa stora genombrott

Under nästa år kommer alla 30 000 personer som ska delta i SCAPIS att vara undersökta. Resultaten från undersökningarna kommer ge otroliga möjligheter för forskare både i Sverige och resten av världen att lösa många av forskningens gåtor. Som deltagare i SCAPIS-studien har du spelat en viktig roll.

Stöd forskningen - bli månadsgivare!

I slutet av 2018 går SCAPIS i mål. Eller rättare sagt, den första delen av projektet går i mål. Då kommer nämligen alla 30 000 slumpvis utvalda deltagarna i SCAPIS att vara undersökta.

Det är ett enormt stort arbete att genomföra så omfattande undersökningar på ett så stort antal personer och studien är unik i sitt slag i världen. 

SCAPIS lägger grunden för stora forskningsframsteg

Nästa del i SCAPIS är att forskare runtom i landet kan börja använda den fantastiska kunskapsbank som skapats genom data från alla de personer som undersökts. Efter 2020 tror forskarna att de riktigt stora genombrotten kan komma och förhoppningsvis kan de starta med vissa analyser redan under 2018, men allt hänger på om de får fortsatt finansiering.

Ditt stöd är viktigt!

Ditt val att stödja studien genom att delta i undersökningen har spelat en viktig roll. Vill du fortsätta stödja studien så att vi kan hitta nya behandlingar och förebygga hjärt-lungsjukdom för att minska lidande och död? Bli månadsgivare idag så stödjer du forskning som ger mer mer tid att leva!