Tips och råd för egen insamling

Vill du starta en insamling till Hjärt-Lungfonden? Här skriver vi om några saker som är bra att tänka på när du startar en insamling och bjuder på några av våra bästa tips för hur du lyckas med din insamling.

Att tänka på vid marknadsföring

Hjärt-Lungfondens logotyp är ett registrerat varumärke och bör inte användas i marknadsföring. Däremot får du gärna ange Hjärt-Lungfonden i löptext, till exempel "intäkterna går till Hjärt-Lungfonden" på affischer eller egenframtaget säljmaterial. Tänk på att alltid ange hur mycket ni har tänkt ska gå till ändamålet, exempelvis "xx kronor per såld xx går till Hjärt-Lungfonden".

Överföring av gåvor

Startar du en digital insamling förs gåvorna direkt över till Hjärt-Lungfonden när dina vänner ger en gåva. Det går även att sätta över pengar till vårt insamlingskonto använd då följande uppgifter:  PG 90 91 92-7. Glöm inte att ange koden EIALG och ange ditt namn och adress så att vi kan se vad insättningen avser.

Fem tips på hur du lyckas med egen insamling

1. Utgå från ditt intresse
Är du intresserad av musik kan du anordna en stödkonsert. Gillar du sport ka du dra igång en turnering. Bara fantasin sätter gränser!

2. Sätt upp ett mål
Om du sätter upp ett mål blir det lättare att få med dina vänner och bekanta på din idé och gemensamt peppa er att jobba vidare.

3. Sprid budskapet
Ett enkelt sätt att sprida information om din insamling är att nå ut via sociala medier. Bjud in alla du känner att vara med. Du kan t.ex. skapa ett event på Facebook och be dina vänner att sprida informationen. Känner du någon som bloggar som kan hjälpa till att dela din insamling? Kontakta gärna tidningar och radio och fråga om de vill berätta om din insamling. Behöver du hjälp i kontakten med press - hör av dig till oss på Hjärt-Lungfonden för tips och råd. 

4. Utnyttja andra event
Passa på att utnyttja tillfället när det redan anordnas t.ex. en marknad eller en idrottstävling där folk möts.
 
5. Ha kul!
Att ha roligt är viktigt - det ska inte vara ett tvång. Om du gör något du brinner för och tycker är kul blir resultatet garanterat bättre. 

Frågor eller kontakt

Har du frågor eller vill du dela med dig av din berättelse för att inspirera andra? Kontakta oss gärna via e-post. Vi svarar normalt inom 2-3 arbetsdagar.