Så lyckades Thomas med sin insamling

För åtta år sedan fick Thomas diagnoserna hjärtflimmer och hjärtfladder. Efter många behandlingar och en stor operation mår han idag mycket bättre även om han fått växla ner på tempot.

Thomas kom i kontakt med oss på Hjärt-Lungfonden och blev en av de första som startade en egen digital insamling till forskningen eftersom han kände att han ville ge något tillbaka.

Grattis Thomas! Nu är din insamling uppe i över 30 000 kronor. Trodde du att du skulle få det här gensvaret?

Nej, det är helt overkligt. Det trodde jag verkligen inte! Jag började med ett mål på 5 000 kronor, men fick redan efter en vecka höja det till det dubbla och nu har det tredubblats.

Vad tror du det är som gjort att det gått så bra för din insamling?

Jag tror, eller vill i alla fall tro, att det beror på att jag hela tiden relaterar till mig själv i texterna jag skriver när jag delar med mig av länkar och ber folk om att bidra till insamlingen. Jag har en sjukdom och jag lever tack vare hjälpen jag har fått och det blir personligt även om man inte känner mig.

Har du något råd eller ord på vägen till andra som vill starta upp en insamling?

Utgå från att folk uppskattar det du gör för att hjälpa och skäms inte för att be om bidrag. Använd sociala medier och skriv gärna meddelanden med lite självdistans och med hopp och glädjebudskap. För mig har det kommit konstant med bidrag under tre månader så lägg ut länken med jämna mellanrum. Folk delar statusar och folk vill hjälpa – använd det!

Här hittar du Thomas insamling.

Läs Thomas historia.