Speedwaystjärna hyllar pacemakern

Som ung och vältränad hade Fredrik Lindgren inte haft en tanke på hjärtsjukdomar förrän han lärde känna sin manager Carolina Jonasdotter. Hon lider av hjärtrus och fick redan som 18-åring en pacemaker. Hennes hjärta kunde plötsligt slå så snabbt att det kunde stanna.

– Jag har lärt mig mycket sedan jag träffade Carolina och förstått vilken fantastisk sak pacemakern är. Utan den skulle hon inte leva i dag, säger Fredrik Lindgren som vill bidra till forskningen.

Fick byta sin pacemaker

Fredrik Lindgrens karriär som professionell speedwayförare har tagit honom från Örebro till Andorra, med hela världen som arbetsfält.

I dag är han 31 år och tävlar i både den engelska och polska ligan samt i VM-serien – sammanlagt upp till 100 tävlingar per år. Resorna är många och han är beroende av att Carolina Jonsdotter ansvarar för bokningar och kontakter.

Hennes oumbärlighet gjorde sig ytterligare påmind när hon under början av året, efter 9,5 år, blev tvungen att byta ut sin gamla pacemaker eftersom batteriet blivit dåligt.

Samlar in pengar till Hjärt-Lungfonden

Nu har Fredrik Lindgren bestämt sig för att använda sitt speedwaynamn och kontaktnät för att stödja Hjärt-Lungfonden.  Inom kort kommer en webbplats med en medlemsklubb för privatpersoner och företag att vara i drift.

– Hjärtfel kan drabba vem som helst och kan jag göra något för att hjälpa till vill jag göra det. Vi hoppas på att samla ihop så mycket pengar som möjligt och att folk ska få information och förståelse för vad Hjärt-Lungfonden gör, säger Fredrik Lindgren.