Parkera med hjärtat

Att ha ett högre syfte med sitt företagande är något som känns bra i magen. Det menar Carl-Johan Holtback, vd för parkeringsbolaget Park it smart, som i höstas skänkte 75 000 kronor till Hjärt-Lungfonden.

"Park it smart - Park with heart!" Det budskapet mötte redenärer vid Landvetters flygplats i oktober.

-Vi har sedan starten 2013 velat vara mer än ett vanligt P-hus, säger Carl-Johan Holtback som är företagets vd.

Under flyktingkrisen 2015 bestämde de sig för att använda företaget som ett plattform för att vara med och hjälpa människor på flykt. 

-Vi bestämde pss för att ge en del av intäkterna under hösten 2015 till FN:s flyktingorgan UNHCR och det kändes så bra att göra skillnad att vi bestämde oss för att fortsätta.

Vet att pengarna gör skillnad för drabbade

Hösten 2016 gick pengarna till BRIS och nu senast i oktober 2017 gick stödet till Hjärt-Lungfonden.

-Hjärt-kärlsjukdomar är idag den vanligaste dödsorsaken i Sverige, därför tyckte vi att det var självklart att vara med och stötta forskning inom det här området. Det här är ett viktigt forskningsområde där man vet att pengarna verkligen kan göra skillnad, för att det är så många som har någon vän, kollega eller anhörig som har drabbats. 

Till exempel fick Carl-Johan Holtback själv aldrig chansen att träffa sin morfar Ruben eftersom han gick bort i en hjärtinfarkt innan Carl-Johan föddes.

-Därför känns det extra bra att företaget kan vara med och bidra till en förändring där fler kan få ett friskare, längre och lyckligare liv.