Pappan dog av hjärtfel – nu samlar bröllopsparet in pengar till forskningen

Nygifta paret Brita Kämpa och Niklas Bromé uppmanade sina bröllopsgäster att skänka pengar till forskning som räddar liv.

En kylslagen decemberkväll 2012 träffades Brita Kämpe och Niklas Bromé för första gången – på en blinddejt. Föga anade hon, en dalkulla med rötterna i Gagnef, och han, en urstockholmare, att de drygt fyra och ett halvt år senare skulle lova att älska varandra i nöd och lust inför 120 bröllopsgäster i Fårö kyrka på Gotland.

Både Brita och Niklas har erfarenhet av hjärtsjukdom i familjen. Några veckor innan Brita föddes dog hennes pappa av hjärtfel. Han var 34 år och levde ett aktivt och hälsosamt liv.

Behandlad för förmaksflimmer

Även Niklas vet hur det är att leva nära hjärt-kärlsjukdom. Hans gudfar är abladerad två gånger på grund av förmaksflimmer. Ablation innebär att en elektrisk kateter förs in i hjärtat via ljumsken.

– Mot bakgrund av våra erfarenheter var det helt naturligt för oss att uppmana våra bröllopsgäster att skänka pengar till Hjärt-Lungfonden – och även Cancerfonden – istället för presenter. Att kunna bidra till forskningen och hjälpa fler människor att få leva längre känns väldigt viktigt för oss, säger Brita.

Målet överträffades

Paret satte upp ett mål på 5 000 kronor i insamlat belopp till Hjärt-Lungfonden. Den summan uppnåddes redan före bröllopsdagen.

– Vi är väldigt glada och tacksamma för att så många hörsammade vår önskan, säger Brita.

Här hittar du parets insamling

Så startar du en egen insamling