Martin trampar för livet

Ser ni en glad kille på cykel någonstans på vägarna mellan Stockholm och Sundsvall i sommar kan det vara Martin Stolpe som genomför sin hittills största utmaning som en insats för hjärtforskningen.

På tre dagar i juli månad ska den 23-årige designern cykla sträckan från hemmet strax söder om Stockholm till uppväxtorten Sundsvall för att stödja Hjärt-Lungfondens forskning.

-Jag som person har alltid varit väldigt aktiv och rört på mig. Sedan jag var fem år har jag spelat fotboll och jag cyklar mycket och det var så min idé kom upp. Jag vill göra det här för alla som på grund av hjärtfel eller andra sjukdomar inte kan röra på sig på det sätt som många tar för självklart.

Omkring 45 mil räknar Martin med att sträckan blir, vilket motsvarar en halv Vätternrunda varje dag under de tre dygn som han är ute på vägarna. Hela tiden kommer han att dokumentera sin färd med bilder och inlägg i sociala medier och han har startat en digital insamling till Hjärt-Lungfonden som han hoppas kommer bli ett bra bidrag till forskningen.

-Mitt mål är att samla in minst 100 kronor per mil och jag har redan fått in bidrag. Reaktionerna jag har fått har varit otroligt positiva. Några tycker att jag är galen, men att det är häftigt att jag gör det här.

Den 15 juli hoppar Martin på cykeln och tre dagar senare beräknar han att nå sin mammas hus i Sundsvall och kunna sätta sig och pusta ut på baksidan i hennes trädgård. Sen väntar en avkopplande semester med några vänner till Alicante.

Här hittar du Martins insamling till forskningen

Är du intresserad av att starta en digital insamling – läs mer här

Följ Martin i sociala medier

Vill du följa Martins resa kan du göra det på hans hemsida, via hans Twitter-konto, Facebook-sida eller via hans Youtube-kanal där han kommer posta filmer från resan.