Livet efter Jim

När Sofie Ingelssons sambo Jim Beckmann dog i plötsligt hjärtstopp gick alla deras gemensamma drömmar om intet. Men nu ska en av dem trots allt förverkligas. Sofie ska vandra genom Nya Zeeland och samtidigt samla in pengar till Hjärt-Lungfonden.

– Jim var en person som du minns om du träffat honom, han var annorlunda. Han ville alltid ha äventyr och den attityden smittade dem omkring honom.

Så beskriver Sofie Ingelsson sin älskade sambo och bästa vän som dog i november 2014, bara 29 år gammal. Paret befann sig på Sri Lanka, på den sista delen av en årslång resa i Asien, när Jim av okänd anledning drabbades av plötsligt hjärtstopp. Han var tillsynes fullt frisk och eftersom dödsfallet skedde utomlands har det varit svårt för familjen att få veta varför just Jim drabbades.

Viktigt att inte fly sorgen

Tiden efter beskriver Sofie som ett töcken:

– Viktigast är att inte fly sorgen utan tillåta sig att leva i ett vakuumtillstånd ett tag. 
Uttryck som att ”gå vidare” känner sig Sofie inte helt bekväm med.

– Jag vet inte om jag någonsin kommer att gå vidare. Jim kommer alltid att finnas med mig. Vi hade så många gemensamma drömmar och jag är inte riktigt redo att våga drömma så igen.

Vandrar för hjärt-lungforskningen

Men en dröm som trots allt ska bli verklighet är resan till Nya Zeeland där Sofie ska vandra den 3 000 kilometer långa leden Te Araroa. Hon hoppas att den långa, ensamma vandringen, genom vad många anser vara världens vackraste land, ska hjälpa henne att läka.

– Jim och jag hade redan börjat planera för vår andra långresa tillsammans, den här gången till Nya Zeeland. Nu känns det väldigt bra att få vandra den här leden för Jims skull och samtidigt samla in pengar till hjärt-lungforskningen.

Länkar

Stöd Sofies insamling till förmån för hjärtforskningen
Följ Sofies vandring i hennes blogg
Så startar du din egen insamling för forskningen