Insamling för Gustavs hjärta

När Gustav drabbades av plötsligt hjärtstopp kände hans vän Anton att han ville göra något. För att stödja forskningen som räddade Gustav startade de en insamling för hans hjärta.

Mitt i natten stannade plötsligt Gustavs hjärta. Hans flickvän som låg bredvid och sov vaknade av att han krampade och pulsen blev svagare till den till slut helt och hållet avtog. Tack vare att hon snabbt larmade ambulans och gjorde hjärt-lungräddning fick Gustav snabb hjälp och klarade sig efter omständigheterna bra. Dryga två veckor efter att han kom in på sjukhuset kunde han åka hem igen.

Startade en digital insamling

Anton Spångberg är en av Gustavs närmaste vänner som kände att han ville göra något av tacksamhet för att vännen klarade sig så bra.

-När vi hade tagit oss igenom det här och läget blev mer stabilt började vi tänka på vad vi kunde göra. Min sambo köpte armband till stöd för hjärtforskningen och då väcktes tanken att vi också kunde starta en insamling i Gustavs namn, berättar Anton.

Stort engagemang för insamlingen

Responsen på insamlingen har varit jättebra. Anton satte upp ett mål på att nå 50 000 kronor innan nyår och genom att de delade insamlingen på Facebook fick den bra spridning. Redan första dagen hade vänner och bekanta bidragit med 18 000 kronor och när den här texten skrivs är de mer än halvvägs till målet.

- Det kändes självklart att bidra till Hjärt-Lungfonden. Man förstår att det är pengarna som skänkts till fonden tidigare som är en stor anledning till att Gustav lever idag. Annars hade vi inte haft den kunskapen om hjärtstopp som vi har nu.

Här hittar du insamlingen för Gustavs hjärta.

Så gör du om du vill starta en insamling.