Fullsatt minneskonsert till stöd för forskningen

När den omtyckta musikern Stanislaw Goral plötsligt gick bort av en stroke i höstas tog hans vänner och musikkollegor initiativ till en minneskonsert för att stödja strokeforskningen.

Det blev en riktig succékväll i våras när vännerna fyllde en stor konsertsal i Skene för att hylla sin vän Stanislaw som i september 2015 plötsligt avled efter en stroke.

Under åtta år var Stanislaw ledare för Mark Big Band som han också var med om att starta upp.

-Vi letade efter någon organisation som stödde strokeforskning och hittade Hjärt-Lungfondens projekt ”Uppdrag besegra stroke” och tyckte att det skulle passa bra i sammanhanget, berättar Hans Gunnarsson som är en av initiativtagarna till konsertkvällen.

Dubbelt så stor publik som väntat

Målsättningen var att få ihop en publik på 250 personer men nästan dubbelt så många ville vara med och hylla den bortgångne musikern. Lokalen blev helt fullsatt till sista plats och alla musiker som uppträdde under kvällen ställde upp helt utan ersättning.

-Köerna ringlade långa utanför konsertlokalen och vissa artister hade till och med svårt att ta sig in. Det blev en mastodontkonsert på fyra timmar och över 450 personer i publiken, säger Hans.

Några av musikerna som spelade var Wojtek Goral, CM Carlsson, Magnus Johansson, Markos Ubeda och Mattias Melo och presentatör var Jerry Rudenvall. Publiken bjöds under kvällen på alltifrån stråkkvartett till storband och Stage poetry.

När alla utgifter hade täckts kunde vännerna skicka över hela 70 000 kronor till Hjärt-Lungfonden och strokeforskningen. Ett helt fantastiskt resultat!