Evelyn startade insamling efter mammans 15:e hjärtinfarkt

Hösten 2017 gick Evelyn Holmgrens mamma bort i sviterna efter sin 15:e hjärtinfarkt. Det fick Evelyn, som själv är ett hjärtebarn, att starta en insamling till förmån för Hjärt-Lungfonden.

Starta en insamling

Evelyn Holmgrens mamma gick bort hösten 2017, efter att ha drabbats av sin 15:e hjärtinfarkt. Evelyn föddes själv med ett hjärtfel, och opererade sitt hjärta när hon bara var ett och ett halvt år gammal.

– Jag har hört mamma berätta alltför många gånger om hur ofta vi fick åka in till sjukhuset innan de fann felet och jag fick akutopereras, säger Evelyn.

För att hjälpa forskningen om hjärt- och lungproblematik framåt startade Evelyn en insamling till förmån för Hjärt-Lungfonden. Då hon har många vänner som inte bor i närheten, men som brukar skicka blommor, presenter och kort på hennes födelsedag, passade det perfekt med en födelsedagsinsamling på Facebook. På så sätt kunde vännerna skänka en gåva till forskningen i stället för blommor och presenter. 

– Jag startade insamlingen dels i min mammas minne, men också för att jag själv alltid känner lite extra för personer med hjärtproblem. Även om min mamma hade tyckt att det var 50 % roligt och 50 % pinsamt att insamlingen startats i hennes minne tror jag ändå att hon sitter stolt och kikar ner var än hon nu är!