Cyklar genom Sverige och bestiger berg för att stödja forskningen

På Alla hjärtans dag för tjugo år sedan förlorade Viktor sin pappa. Bara 47 år gammal fick pappan en hjärtinfarkt och Viktor som då var arton år har saknat honom varje dag sedan dess.

I sommar förverkligar Viktor Ehrnholm Larsson ett projekt som han planerat länge. För att hedra minnet av sin pappa som gick bort alldeles för tidigt av en hjärtinfarkt kommer han att cykla genom Sverige från Smygehuk i söder till Kebnekaise i norr. Inte nog med det. Vid målet ska han sedan bestiga Sveriges högsta berg.

-I början av juli kommer jag cykla iväg från Smyghehuk och ta sikte mot Kebnekaise. Jag kommer att cykla totalt ca 200 mil och hålla på i 13 dagar. Det kommer att bli 13-18 mil per dag och jag har startat en insamling till forskningen som jag hoppas att så många som möjligt vill vara med och stödja, berättar Viktor.

Siktar högt med insamlingsmålet

Valet att stödja Hjärt-Lungfonden kändes självklart för Viktor eftersom också hans farmor har haft problem med sitt hjärta och blivit opererad. Målet på 100 000 kronor som han har satt upp för insamlingen är högt, men det har sin förklaring.

-Målet är att samla in 50 kronor per kilometer som jag ska cykla och det skulle bli totalt 100 000 kronor till forskningen. Hjärt-kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken idag både i Sverige och världen och tillsammans kan vi göra skillnad för att minska sjukdom och dödsfall genom forskningen, säger Viktor.

Här kan du stödja Viktors insamling.