Binder hjärtekransar för barnhjärtforskningen

Angelica fick en omtumlande start i livet som ny förälder när hennes dotter Elsa föddes med ett hjärtfel som inte hade upptäckts under graviditeten. För att ge något tillbaka för den fina hjälp de fått har hon nu startat en insamling till forskningen.

I februari 2014 föddes lilla Elsa hela tio veckor före beräknat datum. På sjukhuset upptäckte man att hon hade ett AV-block 3 på sitt hjärta vilket betyder att hon inte hade några impulser alls mellan hjärtats förmak och kammare och hon behövde opereras akut.

-Det blev flygplansfärd från Karlstad till Göteborg där hon opererades samma natt och fick sin första pacemaker. En väldigt omtumlande start i livet för Elsa och som förälder var det helt overkligt. Vi bodde på sjukhuset i fem veckor efter det, berättar Angelica.

Behövde en andra operation 

När Elsa var drygt två år märkte föräldrarna en dag att hon plötsligt var ovanligt sliten. Först tänkte de bara att det var en vanlig höstförkylning eller något virus, men Angelica kunde inte släppa tanken på att något inte stämde.

-När Elsa hade somnat den kvällen gick jag in och kände på hennes puls och tyckte att den slog alldeles för sakta. Vi åkte till Karlstad för koll och det visade sig att den ena kabeln från dosan i Elsas mage upp till hjärtat hade gått av, säger Angelica.

Det blev återigen en flygresa till sjukhuset med ny operation och ett nytt system sattes in. Elsa piggade på sig igen och familjens liv kunde återgå till det normala.

Startade insamling för forskning om barns hjärtan

Angelica har alltid haft ett stort intresse för att pyssla och skapa. I flera år har hon bundit kransar och sålt på en julmarknad i sin hemtrakt och det blev startskottet för en insamling till Hjärt-Lungfonden och forskningen om barns hjärtsjukdomar.

-Jag är så tacksam för den vård vi har här i Sverige och efter att ha bollat idén om att sälja kransar med min man och mor kom jag fram till att jag skulle binda hjärtformade kransar och sälja för att samla pengar till forskningen, berättar Angelica.

På bara några månader har Angelica nu fått nära 70 beställningar från vänner och bekanta som vill köpa hennes hjärtekransar och det trillar in fler hela tiden.

-Det har kommit många fina kommentarer om insamlingen och jag är så tacksam för alla som vill vara med och bidra. Jag tycker det är otroligt viktigt att forskningen går framåt och såklart brinner jag lite extra för just barnhjärtan, säger hon.

Här hittar du Angelicas insamling till forskningen.

Följ insamlingen på Angelicas konto på Instagram.