Avlidne innebandyspelaren hedras med insamling

Innebandyspelaren Mikael Harryson blev bara 25 år gammal. Under lördagens träning drabbades han av hjärtstillestånd och trots snabba insatser gick hans liv inte att rädda.

Foto: Per Wiklund

Nu har Harrysons vänner, däribland Rasmus Tynander, startat en insamling till Hjärt-Lungfonden i Mikaels namn. Vi ställde några frågor till Rasmus.

Hur reagerade du när du fick beskedet?

– Jag blev såklart jättechockad som alla andra. Det blev som en klump i magen och det är fortfarande svårt att förstå vad som har hänt. Mina tankar går till hans familj och närmaste vänner. Det är otroligt sorgligt.

Varför valde ni att starta en insamling till Hjärt-Lungfonden i Mikaels namn?

 – Mikael hade ett medfött hjärtfel och spelade med pacemaker och när detta hände kände vi att det var självklart att starta en insamling för att hedra honom. Vi satte först upp 15 000 kronor som mål, men vi insåg tidigt att det var alldeles för lite. Nu efter mindre än en vecka har vi fått in drygt en kvarts miljon kronor och det är förstås mer än vad vi någonsin kunnat drömma om.

Hur känns det?

– Jag är väldigt tacksam över att jag fick lära känna Mikael och det känns helt fantastiskt att kunna hedra honom på det här sättet. Engagemanget som finns kring insamlingen visar verkligen vilken fin och omtyckt människa han var, och jag tror att han hade uppskattat detta väldigt mycket.

Här kan du bidra till insamlingen

Så startar du en insamling