Lyckad insamling för Axels hjärta

Lilla Axel föddes med hjärtfel och klarade sig tack vare forskningen och den bra vård han kunde få. Här berättar Axels pappa Joakim om deras insamling till Hjärt-Lungfonden.

Varför valde ni att starta upp en insamling till forskningen?
Vår son Axel föddes med ett hjärtfel. Vi visste ingenting på förhand utan beskedet kom som en total chock. Röntgenbilder visade att hans hjärta hade en konstig form och han fick skickas till Lund i ambulans för att opereras. Det blev till sist tre operationer och en tuff första tid för oss alla, men idag är Axel fem år och en pigg kille och vi vill såklart hjälpa till att driva forskningen framåt så att hans och alla hjärtebarns framtid ska se ljus ut.

Idag är ni uppe i över 6 000 kronor. Hur har ni gjort för att sprida insamlingen?
Vi har stort stöd från nära och kära och så har vi delat insamlingen på Facebook där våra vänner i sin tur har delat den vidare. Ett tips till andra är att sprida insamlingen till så många som möjligt. Det lönar sig också att ligga på och påminna några gånger. Många kanske vill ge, men det är lätt att glömma. Vi aktiverade också sms-funktionen vilket har fungerat bra och vi har fått in en hel del gåvor den vägen. 

Vad är er förhoppning om forskningen om barnhjärtan?
Vi hoppas att fler hjärtfel upptäcks i ett tidigt stadium så föräldrarna slipper chocken vid födseln och att barnet får en ökad chans att klara sig. En lite galen tanke på längre sikt är att tänk om man kunde göra konstgjorda hjärtan i framtiden.

Insamlingen för barns hjärtan 2015

Snart är vi halvägs till målet att samla in 500 000 kronor för alla barnhjärtan.
Hjälp oss sprida insamlingen till fler!