Till minne av "Teddybjörnen Fredriksson"

GE EN GÅVA

Roger Fredriksson (1954-12-08 - 2007-10-15)


Insamlat hittills: 5 000 Kronor
Insamlingsmål: 6 000 Kr
83%

Om minnesfonden

Vår älskade Roger var en varm person med mängder av humor. Han levde ständigt med glimten i ögat och hade en otrolig förmåga att knyta kontakter med människor i sin omgivning. Oavsett var vi befann oss fastnade han alltid i samtal med vänner och bekanta i omgivningen!

Roger gav mycket, av sig själv och av sina resurser. Han var en delaktig far och styvfar, som självklart ville ge sina barn det bästa och aldrig låta dem behöva gå hem i regnet efter skolan.. Något överbeskyddande alltså, men ofta var det väldigt skönt att se honom vänta i bilen utanför jobb och skola, när vi slutat för dagen... (Ja, du läste rätt; jobbet. Även en då 25-årig heltidsarbetande kvinna förblev ett barn i hans ögon).

Efter åratal av arbete som väktare, dels som chef och senare som egenföretagare, sadlade han om helt och arbetade som skolvärd på högstadiet. Där blev han snabbt populär, och när han senare slutade på skolan var det många som saknade hans närvaro i lokalerna.. Roger gick vidare för att arbeta som ledsagare; ett yrke ingen i omgivningen hade förväntat sig att han skulle ge sig på. Men det verkar som att han, under sina sista år, fann en ro i detta yrke, och det var svårt att inte se den enorma arbetsglädje som fanns i hela hans person den perioden...

Alla som kände (till) Roger vet hur viktig sporten var i hans liv - både som betraktare och utövare. Trav och hockey är exempel på sporter som följde honom på fritiden genom många år. Han körde trav med egen häst, och han motade puckar i hockeymålet. Det var på isen han spenderade sina sista timmar, och när chocken över hans död där i ishallen hade börjat lägga sig kändes det för många av oss ändå skönt att veta; den sista tiden i livet ägnade han åt ett stort intresse som gav honom mycket glädje..

Alltför tidigt rycktes Roger ifrån oss. Saknaden är så stor och smärtsam, även om sorgen kan ge vika för fina minnen allteftersom tiden går. Såhär i efterhand kan vi se att Roger hade flera av riskfaktorerna för hjärtinfarkt, trots att han ända in till sista andetaget var en man som älskade att utöva sport och träning. Denna fond är en del i bearbetningsprocessen och startar ganska precis 2 år efter hans död. Det är också en hyllning till en älskad man, vars död aldrig får vara förgäves. Vi kan aldrig få Roger tillbaka, men genom en insamling till Hjärt-Lungfonden kan den tragiska händelsen ändå ge någon form av mening och hjälp för andra. Vi vill hjälpa till att föra forskningen framåt, så att fler liv kan räddas framöver. Det är viktigt för alla oss som är kvar; vi behöver forskningen och kunskapen!

Du är för alltid älskad, Roger. Du är för alltid saknad, Roger. Du är för alltid vår egna Teddybjörnen Fredriksson!

Swisha en gåva

Bidra till insamlingen genom att swisha direkt till 90 91 92 7 och ange 225350 som meddelande. Det kan ta upp till en dag innan gåvan visas. Som givare blir man anonym.

Här kan du enkelt dela denna minnesfond med dina vänner!

Gåvor

Carina Gustafsson 200 kr 2010-02-27
bosse sivebro 200 kr 2010-02-26
Magnus Ekdahl 300 kr 2010-02-25
Visa fler
Ge en gåva

FLER MINNESFONDER

Tillbaka till förstasidan