Ett Hjärta För Strongman

GE EN GÅVA
Insamlat hittills: 9 758 Kronor
Insamlingsmål: 10 000 Kr
98%

Om insamlingen

Ett Hjärta För Strongman

När jag föddes upptäcktes ett blåsljud i stetoskopet, ett inte helt ovanligt fall av aortaklaffstenos, och jag var dömd att sitta på bänken... eller?

Som barn var jag trött, en slö liten rackare som på gymnastiken i skolan hade det där "hjärtfelet" och fick stå över ansträngande moment. Aortaklaffen hindrade blodet från att flöda framåt och stoppade inte heller blodet från att flöda bakåt. Så hände något fantastiskt, som tolvåring blev jag opererad och fick betydligt mer ork. Blodet flödade nu fritt i rätt riktning och även om bakåtläckaget fanns kvar hade jag helt andra förutsättningar. Som sextonåring började jag träna, trött på att vara killen med hjärtfel som inte hängde med de andra. Åren gick och jag blev så småningom stark, starkare än de flesta faktiskt. Läkarna jag träffat hittills hade sagt att jag skulle ta det lugnt men nu träffade jag en överläkare som sa att jag fick köra på som alla andra. Detta blev startskottet på min satsning att bli Sveriges starkaste man under 90kg. Det visade sig att jag hade en fallenhet för sporten, kom trea i SM 2018, kvalade in till EM 2019 och kom tvåa i SM samma år. 2020 vann jag kvalserien men finalen blev inställd pga. covid-19 och jag hamnade återigen på operationsbordet.

Aortan hade vuxit till bristningsgränsen till följd av bakåtläckaget och den hårda träningen. En operation blev brådskande och jag fick en mekanisk klaff för att åtgärda läckaget och en stent fick ersätta den utslitna delen av aortan. Till följd av komplikationer blev jag kvar på sjukhuset några veckor och tappade formen helt. Så småningom piggnade jag till och det nya hjärtat visade sig starkt, så starkt att formen återkom och jag ställde upp i Sveriges starkaste man under 90kg 2021 och vann!

Mitt hjärta är inte perfekt men det är ett hjärta för strongman!

Jag vet att jag haft tur, jag föddes med en defekt som det redan fanns kunskap om hur man opererar. Tänk att lite kolfiber och titan tillsammans med massor av forskning har gjort mitt hjärta fullt funktionellt, hur häftigt är inte det! Det jag hoppas på är att samla in pengar till de som har haft mindre tur och att inspirera de som likt mig kan leva normalt även om vi har lite uppförsbacke.

Swisha en gåva

Bidra till insamlingen genom att swisha direkt till 90 91 92 7. Ange enbart siffrorna 567546 som meddelande. Det kan ta upp till en dag innan gåvan visas. Som givare blir man anonym.

Hjälp Victor samla in mer till Hjärt-Lungfonden. Dela insamlingen med dina vänner!

Gåvor

Elin A Frick 300 kr 2021-10-11
Angelica Bengtsson Promotion AB 1000 kr 2021-10-11
Anonym givare 200 kr 2021-10-10
Visa fler
Ge en gåva

Fler egna insamlingar

Tillbaka till förstasidan

INSAMLINGSKONTO

  • Plusgiro 90 91 92-7

  • Bankgiro 909-1927

  • Swish 90 91 92 7

GÅVOSERVICE

KANSLI