Spring för livet

Förra året startade Hjärt-Lungfonden och Lidingöloppet ett samarbete. Målet är ett långsiktigt arbete för att samla in pengar till svensk medicinsk forskning inom hjärt-, kärl- och lungor.

Lidingöloppet är världens största terränglopp med 43 230 anmälda löpare 2011, och har funnits sedan 1965. Lidingöloppet drivs av kärlek till löpning och vill inspirera fler att springa för att orka mera och må bättre. Lidingöloppet verkar för att löpning och rörelse ska öka och stödjer löpare i deras vilja att utvecklas och hålla sig vid god hälsa.

Att springa, jogga och motionera utvecklar din kondition och bidrar aktivt till en god hälsa. Hjärta och lungor blir friskare och starkare, du orkar mer och mår bättre. Lidingöloppet och Hjärt-Lungfonden har därför inlett ett samarbete för att främja löpning och motion och samtidigt aktivt stödja svensk hjärt-, kärl- och lungforskning.

Samarbete sker på flera olika plan mellan Lidingöloppet och Hjärt-Lungfonden. Bland annat kan du redan när du anmäler dig till något utav Lidingöloppets nio lopp bidra med 50kr, 75kr eller 100kr.

Håll utkik under första halvan av 2012 hur just du kan bidra på fler sätt! Allt för att främja insamlingen till svensk hjärtforskning.