Kristina blir ny generalsekreterare

Kristina Sparreljung utses till ny generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden. Hon har arbetat på Hjärt-Lungfonden under lång tid och de senaste tio åren som insamlings- och marknadschef.

– Jag ser fram emot att leda och utveckla arbetet för att samla in och dela ut ännu mer pengar till forskning som räddar liv och ger fler friska år, säger Kristina.

Kristina Sparreljung tillträder tjänsten som generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden den 1 oktober 2014. Hon efterträder Staffan Josephson som har varit generalsekreterare sedan 2004 och nu går i pension.

Om Kristina

Bor: Hägersten
Familj: Stor
Ålder: 47 år
Utbildning: MBA vid Stockholms Universitet School of Business, ledarskap vid Handelshögskolan och DIHM Affärskommunikation och verksamhetsledning vid IHM Business School.
Karriär: Har arbetat både i offentlig sektor och i affärslivet med sälj och marknad. Började på Hjärt-Lungfonden 1996 som projektledare.
Förtroendeuppdrag: Styrelseledamot i FRII, Frivilligorganisationernas Insamlingsråd.
Vill som ny generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden: Öka fokus på forskning som den vinnande lösningen för att rädda fler liv och ge människor med hjärt-kärlsjukdom fler friska år. 
Egenskaper: Kommunikativ, affärsmässig, driven och omtänksam.
Intressen: Familjen, träning och diskussioner och insikter som bidrar till eftertanke och reflektion. 
Oanad talang: Kan byta bromsskivor på bilen - om det behövs

Läs pressmeddelandet