Hjärt-Lungfonden vill behålla skattereduktionen

Hjärt-Lungfonden anser att Sverige behöver skattereduktion för gåvor för att stimulera till ett ökat givande.

Sedan 1 januari 2012 har du som privatperson haft möjlighet att göra avdrag för gåvor till Hjärt-Lungfonden. Skattereduktionen har stimulerat till ett ökat givande som skapar resurser för bland annat livsviktig hjärtforskning.

Nu vill regeringen att skattereduktionen för gåvor ska slopas. Om förslaget går igenom innebär det att ideella organisationer i Sverige går miste om 250 miljoner kronor – varje år.

Gåvorna till hjärtforskningen ökar

Från 2011 till 2014 har Hjärt-Lungfondens snittgåva ökat med 12 %, vilket vi anser vara en effekt av skattereduktionen.

Vi är beroende av de gåvor vi får in från privatpersoner och den vilja människor har att ge. Att ta bort möjligheten till skatteavdrag missgynnar både er som ger gåvor till forskningen, organisationerna som samlar in pengar men framför allt samhället som går miste om livsviktig forskning.

Lägg ner regeringens förslag

Vår branschorganisation FRII har skrivit en debattartikel i Aftonbladet och startat en digital namninsamling för att uppmana regeringen att tänka om och lägga ner sitt förslag. Hjälp oss att samla in fler namn, skriv under du också.

Namninsamling för att behålla skattereduktionen
Läs debattartikeln i Aftonbladet

Följ #250miljonersfragan i sociala medier

Följ och ge dig in i debatten för att stoppa förslaget att slopa avdragsrätt för gåvor till ideella organisationer. Använd #250miljonersfragan!