Fotbollsmatch förenar nytta med nöje

AIK Fotboll har tagit initiativ till en välgörenhetsmatch där insamlingen går till Hjärt-Lungfonden. Målet är att samla in en kvarts miljon kronor till forskningen.

Hjärt-Lungfonden är tacksam för föreningens engagemang i hjärtforskning. Under den senaste tiden har flera unga fotbollsspelare runt om i världen drabbats av hjärtsjukdom, något som har berört många - framförallt inom fotbollsvärlden. Insamlingen möjliggör att vi kan satsa ännu mer på hjärtforskningen i Sverige. 

Insamling till hjärtforskningen

Välgörenhetsmatchenen mellan AIK och Helsingborg går av stapeln den 31 maj på Friends arena klockan 15.00. Insamlingen har redan startat och är i skrivande stund uppe i över 15 000 kronor.
Du kan stödja insamlingen genom att köpa biljetter till matchen, köpa en signerad t-shirt eller ge en gåva via deras egen insamling. Föreningens mål är att samla in 250 000 kronor till hjärtforskningen.

– För Allmänna Idrottsklubben är det en hederssak att kunna bidra och medverka i viktiga frågor. Vår insamling till Hjärt-Lungfonden är en nystart på ett samarbete som påbörjades 2008, tillsammans med Storstockholms sjukhus, och är ett viktigt långsiktigt samarbete, säger AIK Fotbolls ordförande Johan Segui.

Prova på hjärt-lungräddning

Innan matchen den sista maj, kommer Hjärt-Lungfonden att erbjuda alla besökare att prova på hjärt-lungräddning med hjärtstartare. Vi kommer att stå på "Gnagisland" utanför Friends arena.

– Vi är tacksamma för föreningens engagemang och deras insamling till förmån för Hjärt-Lungfonden. Det är ett fint initiativ som möjliggör livsviktig forskning så att vi kan rädda fler liv, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden.

Bidra till insamlingen:

  • Ge en gåva till AIK Fotbolls insamling via Hjärt-Lungfondens hemsida
  • Köp matchbiljett online där 50 % av biljettpriset går till Hjärt-Lungfondens forskning
  • Sms:a GE 300 AIK2015 till 72672 för att ge 300 kr till insamlingen
    (Byt ut 300 mot 500 eller 100 om du vill ändra gåvobelopp)
  • Köp en signerad svart matchtröja i AIK Shop eller online där 1 000 kr/såld tröja går till Hjärt-Lungfonden