Thomas kunde vara död men han lever. Tack vare dig.

Thomas liv ändrades totalt den dagen då en läkarkontroll visade att hans hjärta var starkt påfrestat och riskerade att brista. Efter många behandlingsförsök fanns det till slut ingen annan utväg än att öppna upp bröstkorgen.

Ge din gåva här

Thomas sövdes och hjärtat kopplades från. En hjärt-lungmaskin såg till att han ändå levde. Läkarna skar djupt med en skalpell i hjärtat för att skapa ärr och bryta de elektriska signaler som gick till fel muskler – och styra dem till rätt muskel. Det låter helt otroligt, men det var precis så. Äntligen blev effekten den önskade. Thomas hjärta slog normalt igen.

Forskningen gör skillnad, Thomas är beviset

Det här var för snart tio år sedan. Idag har han nästan inga symptom av hjärtsjukdomen.

- Visst, jag har lite tufft att växla upp när kroppen behöver mer syre, så jag får ta det lite lugnare. Men jag lever och jag kan fira jul med min fantastiska familj. Utan forskningen hade läkarna inte vetat hur de skulle behandla mig. Det är forskarna som kommer på sådant. Och de ska ägna sin tid åt just detta. Att tänka fritt, tänka nytt, tänka rätt. Inte ödsla tiden på att själva jaga pengar, säger Thomas.

Du gör forskningen möjlig

Forskningen ger oss ovärderlig kunskap och är helt avgörande för att vi ännu bättre ska kunna hitta ny behandling. För att kunna göra det behövs pengar. 

Snart är det jul. Tack vare dina gåvor bidrar du till att fler får vara friska och kan fira julen tillsammans med sina nära och kära!

Sidan senast uppdaterad 2015-11-19