Forskningen kan hjälpa KOL-drabbade

Minst en halv miljon personer i Sverige lider av lungsjukdomen KOL. Den som är drabbad av KOL får svårt att andas och livet blir ofta begränsat. Forskningen ger nu nytt hopp för att lösa gåtorna kring KOL.

Stöd KOL-forskningen med din gåva

KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom) har blivit en av våra största folksjukdomar. Minst 500 000 personer i Sverige lever med KOL idag, men man räknar med att bara en av fem drabbade har fått en diagnos. Alltså har många med KOL utan att veta om det. 

Den som har KOL får svårt att andas. Vissa beskriver det som att andas genom ett sugrör eller som att ha en stor sten på bröstet. Idag går inte KOL att bota, men sjukdomen kan bromsas och symptomen lindras. Forskningen är nyckeln för att ge KOL-drabbade ett bättre liv. 

Var med och stöd forskningen om KOL

De senaste åren har forskningen om KOL tagit flera viktiga kliv framåt, men vi har en lång bit kvar. KOL är en av få dödliga folksjukdomar i Sverige som fortsätter att öka. För att kunna vända utvecklingen krävs mer forskning och att vården blir bättre på att upptäcka sjukdomen i tid.

Så kan du stödja forskningen

Läs mer

Sidan senast uppdaterad 2016-05-10