AIK stödjer hjärtforskningen

För snart fyra år sedan avled AIK-målvakten Ivan Turina hastigt på grund av ett hjärtfel. I vår väljer därför laget att starta en insamling till hjärtforskningen samtidigt som de låter Hjärt-Lungfondens varumärke synas på matchtröjor och på sin hemmaplan.

Ända sedan Ivan Turina avled har AIK haft en nära relation till Hjärt-Lungfonden och möjligheten för Hjärt-Lungfonden att synas på AIK:s sponsorutrymme har kommit av att den tidigare huvudsponsorn valt att lämna över sin plats till ett välgörande ändamål.

- Vi är stolta över att ett och samma företag valt att vara huvudsponsor till AIK Fotboll i 23 år och när man lämnar över den stafettpinnen till nästa år så gör man det på ett sätt som berör oss alla. Vi ser fram mot att förvalta det förtroendet och samla in så mycket pengar som möjligt till forskningen, säger Mikael Ahlerup, vd för AIK Fotboll. 

AIK och Hjärt-Lungfonden har samarbetat vid ett flertal tillfällen tidigare och så sent som 2015 spelades en välgörenhetsmatch där 150 000 kronor samlades in till forskningen om hjärt- och lungsjukdomar.

-För snart fyra år sedan skakades AIK av en händelse som tyvärr blir allt vanligare. För att vända den utvecklingen behövs mer pengar till forskningen, något som vi hoppas kunna åstadkomma i och med den här möjligheten, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden.